Organizovane posete

Svim zainteresovanim kolektivima (škole, predškolske ustanove, razne organizacije, udruženja) stojimo na raspolaganju ukoliko žele da organizuju posetu konjičkom klubu.

sinalcoOvakve posete smo do sada organizovali uglavnom za decu iz dečjih ustanova (SOS Dečje selo, školice...), a u program posete uključen je boravak u klubu, piće, razgledanje kluba i konja, jahanje...
Pretpostavljamo da bi i turističkim agencijama moglo biti interesantno da u svoj program obilaska Petrovaradinske tvrđave, kao prepoznatljivog simbola Novog Sada, uvrste i kratku posetu i boravak u konjičkom klubu.

Cilj jedne ovakve posete je, pre svega, prijatan boravak u prirodi, u šancima Petrovaradinske tvrđave, razgledanje kluba, upoznavanje sa konjima - njihovim životom i  specifičnostima, načinom ishrane, angažovanjem za potrebe čoveka...
Uz gore pomenuto, pravu poslasticu za sve koji su prvi put u kontaktu sa konjima (a takvih je velika većina), predstavlja jahanje konja, koje je uključeno u progran organizovanih poseta. Po želji, moguća je i vožnja fijakerom po terenima Petrovaradinske tvrđave.
Fotografija deteta na konju je draga uspomena, koju će većina dece vrlo rado i sa ponosom pokazivati svojim drugarima, bakama i dekama. Naše zadovoljstvo bi bilo ukoliko ko bi kod nekih od njih uspeli da probudimo sportski duh i ljubav prema konjima i ovom prelepom sportu.