Ciljevi

Cilj terapijskog jahanja je da putem fizičkog, psihološkog, socijalnog i edukativnog delovanja kod osoba sa invaliditetom proizvede pozitivne efekte koji utiču na poboljšanje psiho-fizičkog stanja, probudi osečaj zadovoljstva, slobode, pokretljivosti - to je put ka boljem zdravlju i vraćanju vere u život.

Terapijsko jahanjeTerapijsko jahanje - u svetu priznata metoda rehabilitacije s mnogobrojnim pozitivnim dejstvima na telo i psihu osoba koje ne dozvoljavaju bolesti i invalidnosti da ih ograniči. Socijalizacija, osećaj zadovoljstva, iskustvo slobode i pokretljivosti, dodir, toplina i ritam pokreta, kvalitetno provođenje vremena, druženje sa konjima uopšte, za osobe sa invaliditetom više je od zadovoljstva - to je put ka boljem zdravlju i vraćanje vere u život.

Korist od terapijskog jahanja mogu imati imati osobe svakog životnog doba, različitih oblika fizičkih, mentalnih i/ili emocionalnih oštećenja i svi oni koji ne dozvoljavaju bolesti ili hendikepu da ih ograniči. Jahanje je poseban doživljaj za ljude, koji budi  plemenita osećanja i podstiče zdraviji i srećniji život.

Najprostija definicija terapijskog jahanja bi bila savladavanje vestine jahanja kod osoba sa invaliditetom.