Škola jahanja

Za početak, najbolje je da nas posetite u klubu i obavite razgovor sa nekim od naših trenera. Takođe, možete nas kontaktirati putem telefona ili e-maila.

Od ove godine, kao novinu, KK Petras je uveo teorijsku obuku pre početka jahanja.

Obuka traje dva školska časa, održava se u prostorijama KK Petras i sastoji se od teorijskog i praktičnog dela.

Priručnik za školu jahanjaU teorijskom delu, polaznici će biti upoznati sa osnovnim pravilima ponašanja u klubu i prilikom kontakta sa konjem, sa prirodom konja i njihovim karakterom. Upoznaće se sa osnovnom opremom za jahače i konje, kao i načinom njihovog održavanja.

U praktičnom delu, polaznici će se detaljnije upoznati sa opremom, naučiti da pravilno priđu konju, zasedlaju ga, pripreme za trening... Naučiće da pravilno uzjašu i sjašu sa konja.

Polaznici dobijaju ilustrovani "Priručnik za školu jahanja", na 50-ak strana u boji, koji će im dobro doći i po završetku obuke.

Cilj ove obuke je da se budući jahači, iz praktičnih i bezbednosnih razloga, upoznaju sa osnovnim pravilima u kontaktu sa ovim divnim životinjama, da im se skrene pažnja na greške koje se ne smeju činiti i predoče sve prednosti i lepote bavljenja konjičkim sportom.
Po završetku obuke, polaznici su slobodniji, sa više motiva i samopouzdanja, oslobođeni svih strahova, bolje upoznati sa svojim budućim najboljim prijateljem i SPREMNI ZA PRVO JAHANJE!