Konjički klub "Petras"

Konjički klub Petras osnovan je 1995. godine, kao udruženje građana. Smešten je na, kao za to stvrenom mestu, Petrovaradinskoj tvrđavi (više o Petrovaradinskoj tvrđavi...).

Osnivač, inicijator ideje i prvi predsednik kluba je g-din Pero Bursać (1946 - 2011). Prvi članovi kluba, takođe velikim delom zaslužni za nastanak i razvoj kluba su Tamara Cvejanović Kuran i Radoslav Bursać. U proteklih 20-ak godina u KK Petras su organizovana mnoga domaća i međunarodna takmičenja, a klub beleži brojne uspehe u preponskom sportu.

Danas je Konjički klub "Petras" prerastao u "Konjički centar "Petras" - terapijsko, sportsko i rekreativno jahanje".

Konji KK Petras

Cilj nam je da pored sportskog dela, razvijamo i terapijsko jahanje, namenjeno osobama sa psiho-fizičkim poteškoćama.

Okupili smo tim mladih, stručnih, ambicioznih ljudi, zaljubljenih u prirodu, konje i voljnih da pomažu osobama sa psihofizičkim problemima. Tim sačinjavaju treneri i voditelji terapijskog jahanja sa licencama, defektolozi, doktori, fizijatri, pedagozi, psiholozi, veterinari, tehnička lica, volonteri i svi oni koji svojim radom, znanjem i na bilo koji drugi način doprinose razvoju i unapređenju naše ideje.

Konjički centar "Petras" prvi je u zemlji koji se profesionalno bavi terapijskim jahanjem.

Naša tri voditelja terapijskog jahanja (Tamara Cvejanović  Kuran, Jelena Segedi i Radoslav Bursać) su u septembru 2006. godine odsušali seminar koji je održalo stručno osoblje Udruge "Krila" iz Zagreba, položili ispite i stekli sertifikate  za "Voditelja programa terapijskog jahanja".

Cilj nam je da se ne zaustavimo na tome, što se edukacije tiče. U pregovorima smo sa ovlašćenim institucijama u svetu, tako da očekujemo da će se uskoro u Konjičkom centru Petras vršiti obuka i sertifikovanje svih zainteresovanih iz cele zemlje za sticanje sertifikata za voditelja terapijskog jahanja.

Što se sportskog jahanja tiče, intezivno se radi na pripremanju, uglavnom mladih grla, za predstojeća takmičenja u preponskom i dresurnom jahanju.

clanoviU konjičkom klubu Petras su trenutno zaposlena tri trenera za preponsko jahanje  koja su angažovana na pripremi mladih grla i jahača za predstojeća sportska takmičenja, kao i u školi jahanja, namenjenoj svima koji žele da ovladaju ovom veštinom.

Za decu smo pripremili prijatan i interesantan prostor sa adekvatnim sadržajima (ljuljaške, tobogan, peščanik, igračke...), a na  proleće počinje sa radom i beby hipodrom, namenjen  najmlađima. U planu je i proširenje prostora namenjenog za zabavu najmlađih.

Postoji samo jedan način da spoznate čari jahanja, druženja, uživanja u prirodi i konjima, u šancima Petrovaradinske tvrđave, na samo 2km od strogog centra grada - posetite nas!

Radimo svakim danom, osim ponedeljka.

Očekujemo Vas.


Dobrodošli!